17 de febr. 2010

No a la supressió de la segona línia de P3 a la Sínia

CiU de Molins de Rei expressa el seu suport als pares i les mares del CEIP la Sínia, en la seva reivindicació perquè no s’anul•li la segona línia de P3 en aquesta escola. I lamenta la mala gestió que està fent el departament d’educació a la nostra vila.


A la roda de premsa que va convocar CiU de Molins de Rei el dilluns dia 15 de febrer, Joan Ramon Casals, portaveu i cap de llista de CiU a Molins de Rei va expressar el seu suport als pares i les mares del CEIP la Sínia i a tota la comunitat educativa d’aquesta escola, en la seva reivindicació perquè no s’anul•li la segona línia de P3 en aquesta escola.


El CEIP la Sínia és una escola de dues línies on el departament d’educació de la Generalitat de Catalunya, de forma unilateral, sense consultar a ningú (ajuntament, escola, consell escolar...) ha decidit suprimir la segona línia de P3 pel curs escolar 2010/ 2011, deixant només 25 places. A més ha quedat demostrat que el departament d’educació ha treballat amb estadístiques antigues ja que contava que només hi ha 320 nens de P3 per escolaritzar quan la realitat és que a les dades de l’ajuntament en consten 340.

Un cop coneguda aquesta decisió, ha estat protestada per l’ajuntament de Molins de Rei i tota la comunitat educativa de la vila.

Aquest fet comporta dos problemes molt greus:
Primer, que hi ha 32 nens i nenes, que són germans d’alumnes de la Sínia, i que per llei tenen dret a anar a aquesta escola, i com que només s'oferten 25 places, es crea un problema innecessari. A més deixen sense opció a que cap altre família pugui escollir aquesta escola per portar els seus fills, sent l’escola pública de la nostra vila amb més preinscripcions.
Segon: Segurament aquests fet implicarà l’augment en nombre d’alumnes als grups de P3 a altres centres (de 25 a 26), comportant una disminució de la qualitat educativa en tot el nostre municipi.

CiU Molins de Rei lamenta la mala gestió que està fent el departament d’educació a la nostra vila reiteradament.

La solució és simple, mitja jornada més d'un professor/a en aquesta escola garanteix el poder assumir la segona línia de la Sínia i per tant el dret dels nens amb germans a l’escola, la oportunitat d’altres famílies per escollir aquest centre, i garantir que no hi hagi més alumnes del compte en altres escoles.

Amb pocs recursos, aplicant la lògica, i sobretot governant pensant en les necessitats de la gent, es pot arreglar un problema que afecta molt a Molins de Rei.

Joan Ramon Casals, va assenyalar que des de CiU portarien aquest tema al parlament de Catalunya, ja que té una fàcil i lògica solució, i alhora va afegir que aquesta és una mostra més de la poca capacitat de govern i de la manca de proximitat amb els problemes reals de la gent que té el Govern de la Generalitat.