17 de febr. 2010

Ja tenim 1200 signatures contra el tancament 24h d'urgències

CiU Molins de Rei recull més de 1200 signatures de molinenques i molinencs, per sol•licitar que es restitueixi el servei de 24h d’urgències a la nostra vila.

Durant la roda de premsa del dilluns dia 15 de febrer, l’agrupació de CiU Molins de Rei va fer una valoració del desenvolupament de la campanya de recollida de signatures que sol•licita el retorn de les urgències 24h al CAP de la vila. Van intervenir Ricard Domènech, president de CDC Molins, Mònica Santamans, regidora de Salut i medi natural i Joan Ramon Casals, portaveu i cap de llista de CiU a Molins de rei

L’agrupació es sent orgullosa d’haver assolit més 1200 signatures, fet que és valora com un èxit. I sobretot agraeix als més de 1.200 vilatans que fins ara han dipositat la seva confiança en la campanya iniciada per CiU de Molins de Rei a fi d’aconseguir que es restableixi el Servei d’Urgències 24 hores a la vila.

Es va comunicar la intenció de perllongar la campanya de recollida fins la diada de Sant Jordi. Igualment com fer saber que totes les signatures recollides fins ara seran enviades a l’Ajuntament de Molins de Rei, al Parlament de Catalunya i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per fer força i aconseguir restablir aquest servei.

L’executiva local, va expressar: "La nostra valoració de la campanya és més que positiva. Estar al carrer en contacte amb els nostres vilatans i vilatanes que ens han explicat les incidències que han sofert amb el nou servei del 061 ens ha permès arribar a la conclusió que majoritàriament comparteixen el sentiment que aquesta mesura adoptada per la Generalitat (Tripartit) ens fa retrocedir com a país, que en temes de salut estem perdent qualitat i seguretat. Això reafirma la nostra postura de quan varem presentar una moció a l’Ajuntament de Molins de Rei i al Parlament de Catalunya defensant des de bon començament que aquest servei no ens agradava perquè no estava dotat dels mitjans suficients i que no s’estava oferint una bona informació als vilatans. Per desgràcia per a tots la realitat encara ha estat pitjor del que el sentit comú ja ens feia preveure. "

També es va comunicar el total desacord amb el motiu pel qual varen tancar les urgències a Molins de Rei que segons fonts del CatSalut, fou per d’optimitzar recursos, i des de CiU de Molins de Rei es segueix pensant, que quan es tracta de la salut de les persones i més en l’àmbit de les urgències, no s’han d’optimitzar recursos, s’ha de dotar de tots els recursos possibles. Tots seguim pagant els mateixos impostos o més que abans de la crisi, per tant, en temes tant bàsics i importants ens oposem a les polítiques d’estalvi.

Des de CiU de Molins de Rei, seguirem treballant amb aquesta campanya per tal que es retornin les 24h d’urgències a la vila, i també perquè mentre no sigui així, es doti dels recursos necessaris al servei 061 per tal que funcioni correctament, i a l’àrea de Molins de Rei hi hagi més dotacions humanes, ja que en aquests moments, i pel que ens ha permès saber el contacte amb els vilatans, no hi ha prou recursos per donar el servei promès i aquests nou sistema encara col•lapsa més les urgències del CAP de Sant Feliu i dels Hospitals assignats a la nostra vila.

Per últim assenyalar que es continuarà aquesta campanya instal•lant més taules al carrer i incrementant els punts de recollida. Entenem que un tema com la salut, que afecta a tota la població i sobretot als més vulnerables, té molta importància i nosaltres vetllarem perquè la nostra reivindicació sigui escoltada, és la nostra manera de fer política, estar al costat del ciutadà, treballar per millorar la seva qualitat de vida, i aplicar mesures que responguin a les necessitats de la gent , ara i aquí.