14 de nov. 2008

Les prioritats de Zapatero

Bé, tots ja sabem el senyor Zapatero anirà a la reunió de demà a Washington, i tots sabem que s’ha mogut i esforçat com mai per aconseguir-ho. Això demostrar que quan realment vol aconseguir una cosa s’hi esforça molt. Davant d’això faig dues reflexions importants:

Primer.- M’agradaria que el Sr. Zapatero s’esforces tant com ha fet per poder ocupar el lloc de França a la simera, per ajudar a superar la crisi a l’estat d’on és president. El govern de l’estat no està fent el necessari per afrontar la crisi a espanya, i de rebot ens està afectant a Catalunya, crec que hauria d’haver anat abans de Washington, per exemple a paris i Japó, per defensar els 1500 llocs de treball de nissan a Catalunya. Però no ha estat així, i molt pitjor en altres coses. Ha promès ajut al sector financer, que encara no s’ha transformat en real, i pitjor encara, ningú sap si aquest ajut arribarà a les empreses que en aquests moments tenen la capacitat de finançament tancada pels bancs.

I encara pitjor, què està fent per la gent que es queda sense feina, què està fent per promoure nova ocupació?

Les prioritats d’un governant han de ser la seva gent, no l’orgull de país, de si va o no a una reunió.

Segon.- I aquesta capacitat que hem descobert, on està per fer complir les seves pròpies promeses amb Catalunya, on està el nou finançament per a Catalunya?

Una de les funcions que té un president es fer complir les lleis i les seves promeses. Bé tothom sap que s’està incomplint l’estatut de Catalunya, des del 9 d’agost que hauríem de tenir nou sistema de finançament, i a més aquest sistema s’hauria de negociar bilateralment generalitat estat, cosa que no és així i ens fan negociar conjuntament amb la resta de comunitats autònomes. Està clar que allò de l’espanya plural del Zapatero del primer mandat, ja no existeix. Ah, i pitjor encara, qui també incompleix l’estatut és la Generalitat, el govern, ja que accepten negociar mulitilateralment. Què això ho faci el PSC-PSOE, és normal, però que ho acceptin ERC i IC-V, em sembla nefast.

1 comentaris:

Salvador Grifell ha dit...

En ZP i la diplomàcia espanyola han fet el ridícul implorant una cadira a la cimera de Washington.

També estic d'acord amb tu en què el ZP té poca voluntat de solventar el tema del finançament per Catalunya. Cada cop som més els enganyats per ZP!