18 d’abr. 2008

Demanem més atenció dels Mossos d'Esquadra

Ahir, a ràdio Molins de Rei, vaig comentar que s’estaven comentent molts robatoris a comerços i empreses de la vila, i que sorprenentment, des de l’arribada dels Mossos d’Esquadra, el novembre de l’any passat, en lloc d'una disminució de la sensació d'inseguretat, hi ha hagut un increment.

Això és estrany, sempre que els mossos s’ha desplegat a un territori hi ha hagut una disminució de la delincuència. En canvi a Molins de Rei, la sensació és que en aquests moments hi ha molts robatoris. No se si més o menys, però n’hi ha molts i molt reiterats. I fins hi tot es dona el cas d'una botiga del carrer major que l’han asaltat tres vegades aquest any.

Bé, sé que el Mosso que va intervenir just darrera meu a la ràdio, va dir que no hi havia constància d’aquest increment. Poder el número de delictes és el mateix que abans, però el nombre de robatoris i furts als comerços i empreses de la nostra vila és superior. I indiferentment de les estadístiques, hi ha inseguretat, i a Molins se’n parla, just aquest matí n’he sentit parlar a molta gent.

Crec que els cossos de seguretat estan fent molt bé la seva feina, però alguna cosa no va bé del tot, i cal posar-hi solucions i més recursos.

Els Mossos estan fent moltes xerrades i reunions informatives. Sobretot per conèixer la realitat del nostre municipi. Crec que ho fan molt bé, és un sistema de treball que aquest cos utilitza des de fa anys, i sempre ha funcionat. Tothom sap que és un cos exemplar, això no ho poso en qüestió.

Però, en aquests moments, la inseguretat i els robatoris s'han incrementat, potser degut a l’aparició de bandes organitzades, i és una qüestió temporal que afecta al territori on estem. Però just quan passa això, les forces de seguretat, si ho detecten, com és el cas, tenen l’obligació d’adaptar-se a aquest canvi, i han d'augmentar els recursos dedicats fins al moment.

Jo no vull entrar en polèmica amb ningú, no crec que sigui un tema per fer-ho. Però els polítics hem de posar solucions. Des de CiU de Molins de Rei, ja hem demanat, que des de l’ajuntament es convoqui una reunió urgent amb els mossos d’esquadra per trobar solucions. Aquesta reunió es farà la setmana vinent. Esperem que entre tots ho puguem resoldre. Entre ajuntament i Generalitat.

Cal tenir present, a més, que no fa ni 15 dies que els mossos van fer una xerrada de seguretat adreçada al comerç. En aquella reunió van detectar aquesta sensació d’inseguretat i d’indefensió, i les coses no han canviat, els robatoris s’han seguit produint de la mateixa manera.

És per això que vaig demanar per ràdio molins de rei, i ho reitero ara, que en aquests moments, els Mossos, han de dedicar més esforços per garantir la seguretat a la nostra vila.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No tindrà res a veure que els mossos no s’hi troben a gust al municipi. Un municipi que quant van iniciar el seu caminar al novembre, no va enviar cap representant polític a rebre’ls. Que sol es va trobar el Conseller Saura a Sant Feliu.
No serà que el problema de seguretat no solsament el poden resoldre els Mossos sinó que han de treballar junts tots els actors públics de seguretat, Alcalde, Regidors, Guàrdia Urbana, Mossos.
Que fàcil resulta carregar a un altre amb el problema, senyor Regidor, la seguretat pública es cosa també de la Guàrdia Urbana, vostè esta a l’equip de govern i recolza la política actual de seguretat, ja veu que ens comporta.
Fa un parell de mesos ens van convidar els Mossos a Sant Feliu per presentar-se, el comentari dels tots els Molinencs que érem allà, era preguntar-nos perquè havien d’anar fora del poble, però quant van veure que allà no hi havia cap representant municipal van entendre que fèiem allà, a l’equip de govern no li preocupa la seguretat o si més no, ho van dissimular força bé aquell dia.
És una opinió, però l’equip de govern entenc la seguretat d’una manera molt diferent a com la entenc i la viu el poble.
Sembla ser que ara han portar un altre Inspector de policia, ja som tres els que tenim a la població no?.
Però senyor Regidor, no pretengui ser el Carod del tripartit, si està al govern ho està a totes, no vulgui mantenir-se al marge.
Miquel Bernat.

Anònim ha dit...

De totes maneres, em dóna la impressió que forces i cossos de seguretat de l'Estat (no exclusivament Mossos) van bastant a remolc de les bandes organitzades, unes bandes totalment professionalitzades i que tenen el suport intelectual d'exmilitars. Potser caldria pagar amb la mateixa moneda, i treure l'exèrcit per a perseguir-les? Ho plantejo a efectes estrictament de coneixements i habilitats, sense menystenir les capacitats operatives de la policia.