28 de gen. 2008

Fira de la Candelera 1

Una de les meves tasques que tinc com a regidor de Molins de Rei, és ser regidor de la Fira de la Candelera.

Espero que tots els que llegiu el meu blog, hi passeu aquests dies, segur que us agradarà molt.

Aquests dies aniré posant algun dels escrits o experiències que em passin, durant aquesta intensa setmana.

primer de tot us transcric el meu escrit al programa de la Fira.

157 anys de la fira de la Candelera, gairebé ho diuen tot

Una vila que és capaç d’organitzar, any rere any, un esdeveniment com la Fira de la Candelera, és una vila amb ambició, capacitat d’organització i amb un gran respecte per les tradicions.

Durant aquest cap de setmana, gairebé tot el nostre nucli urbà en queda afectat, rebem centenars de milers de persones, que en poques hores inunden els nostres carrers. I a pesar d’aquests teòrics inconvenients, els molinencs i molinenques gaudim de la Fira com ningú, i sabem que és una oportunitat a aprofitar.

La Fira implica un gran esforç, però el fem amb orgull, i amb la certesa que aquestes dates són les millors per potenciar la nostra Vila. I sempre, aprovem amb nota.

La Fira és el major esdeveniment de Molins de Rei i el que té més ressò i és un revulsiu perquè ens conegui i visiti molta gent atreta per la múltiple oferta i l’encant d’un poble que ha sabut mantenir viva aquesta excepcional tradició . És per aquest motiu que des de fa 157 anys la Fira és la millor oportunitat que tenim els molinencs i molinenques de donar a conèixer aspectes relacionats amb l’àmbit econòmic de la nostra vila i que amb el temps, hem estat capaços d’introduir mostres d’altres aspectes que van més enllà, i que ens permeten promoure entitats i activitats. Teatre, espectacles, exposicions i cultura, complementen juntament amb el planter, artesania, ecologia, i l’alimentació, etc...aquest gran aparador que és la nostra fira.

La fira té un origen emprenedor, i l’esperit de buscar noves oportunitats i dinamitzar Molins de Rei, un esperit que s’origina fa 157 anys, i que s’ha sabut mantenir i renovar amb una constant, la de millorar i actualitzar la Fira de la Candelera amb l’esforç per mantenir vius els seus orígens vinculats al món agrícola.

Sempre dic que la Fira és l’exemple més significatiu de l’esperit i la forma de ser de Molins de Rei, com el del nostre país, Catalunya. Som una vila i un país emprenedors, que no esperem les oportunitats, sinó que les creem, i a més treballem per millorar i avançar aprofitant l’impuls econòmic, per dinamitzar el teixit social i associatiu, i fem ús d’aquest dinamisme i de la projecció que té per sensibilitzar i fer pedagogia d’aspectes com el medi ambient, la solidaritat, la salut, les tradicions...

Com a regidor de la Fira, he de dir que l’organització d’aquest esdeveniment, centrat en dos dies, és més complexa i difícil del que sembla, requereix un gran esforç dut a terme per un equip de gent eficient i motivat amb el que tinc la sort de treballar. Són l’empresa que gestiona la Fira, EXPOGESTIÓ i les persones que treballen a l’oficina de la Fira. Sense aquesta important tasca i sense aquest gran equip, la Fira no seria possible.

Us convido doncs, un cop més ,a passejar pels carrers i gaudir de l’encant i la tradició de la Fira de la Candelera.

Moltes Gràcies.

Bona Fira