25 de març 2011

Comunicat

A.- Respecte l’informe de reparament de la intervenció municipal, pel contracte d’assessorament mediambiental CiU de Molins de Rei vol comunicar que:
Des que el Grup Municipal de CiU té coneixement de l’informe de reparament de la interventora en relació del contracte de Clam-consulting, CiU ha demanat que l’ajuntament faci el que diu i demana l’esmentat l’informe:

- suspensió del contracte
- Enviament del mateix a l’oficina antifrau


Respecte a la suspensió- El contracte, en aquests moments, i en funció del que diu l’informe de la secretaria demanat a l’efecte, està suspès des d’aquesta setmana. Cosa que és una de les reivindicacions i peticions de CiU.

Respecte a l’enviament a l’oficina antifrau: CiU entén i ha demanat que l’ajuntament enviï l’informe a l’oficina antifrau. Donat que a data d’avui l’ajuntament no ho ha fet, el Grup Municipal de CiU, que també som part del consistori municipal, ho farà.

Traslladem l’informe a l’oficina antifrau, perquè estem convençuts que l’ajuntament ha de fer el possible perquè que s’aclareixin els fets. Com que un ajuntament i un grup municipal no són “jutges”, el que han de fer és posar els fets en coneixement de qui té aquesta capacitat. I així un òrgan independent i amb competències per fer-ho aclareixi si hi hagut irregularitats i si són greus o no.

CiU considera que amb la mateixa contundència que s’expressa que s’ha d’actuar per pagar les factures pendents, també s’ha d’actuar per ser transparents i anar contra qualsevol indici d’irregularitats dins l’ajuntament. I en aquest cas per aclarir els fets descrits en l’informe de la interventora.

CiU, si té prou força a les properes eleccions municipals, crearà una comissió de contractació, on participarà la societat civil (entitats, treballadors i representants empresarials). Aquesta comissió fiscalitzarà tota la contractació municipal, tal i com fan altres ajuntaments i proposen les entitats municipalistes a Catalunya. Això és una mesura per aconseguir un sistema de contractació totalment transparent.


B.- Respecte a les mesures que han estat aprovades per una resolució d’alcaldia per agilitar els pagaments de les factures CiU fa les següents consideracions:
Hem arribat a aquest punt per culpa de la falta de capacitat de gestió d’IC-V i la falta de lideratge d’IC-V. El propi alcalde ha dit que fins ara ha estat mal assessorat.

Ens sembla lamentable que IC-V passi tota la responsabilitat dels retards dels pagaments a una sola persona sense assumir la seva pròpia responsabilitat, en la seva falta d’assumir el problema i la manca de capacitat per gestionar correctament la qüestió. Recordem que la gestió econòmica i contractual de l’ajuntament depenen de regidories d’IC-V.

No estem d’acord en les formes. Una resolució d’aquest tipus no es pot prendre sense abans haver-ho parlat amb les persones afectades. Més quan son cossos habilitats per l’Estat, que tenen la funció de fiscalitzar la tasca municipal. Ha faltat diàleg i s’ha actuat de forma autoritària.

Les mesures arriben tard. Recordem que hi ha proveïdors i entitats que fa molts i molts mesos que no cobren.

La forma en que s’han dut a terme aquestes mesures, han generat inseguretat en molts treballadors i tècnics de la casa, fet que no és positiu pel bon funcionament de l’ajuntament. CiU té clar que s’ha de retornar la confiança als treballadors de l’ajuntament, que les formes que s’han fet servir han donat un missatge equivocat.

No estem d’acord en que s’hagi entrat al despatx la interventora de la forma que s’ha fet.

En definitiva, s’ha actuat tard i d’una forma precipitada, i això ha comportat errors importants en les formes. Que han donat una imatge dolenta de l’ajuntament de Molins de Rei, una imatge que la nostra vila no es mereix.

Creiem que l’alcalde i el grup municipal d’IC-V, responsable directe de les àrees afectades en gestió econòmica i contractació de tot l’ajuntament, no han estat a l’alçada de les circumstàncies i ens han fet arribar a una situació lamentable. I ens han fet donar una imatge dolenta del nostre ajuntament, dels seus polítics i dels seus treballadors.