3 de maig 2013

A Molins de Rei, anem endavant....



Des de CiU, considerem que amb bona gestió es poden fer moltes coses i malgrat la manca de recursos econòmics, així ha estat. Estem satisfets perquè fent les coses bé hem aconseguit acomplir molts dels compromisos que conformaven el nostre programa electoral, entre d’altres:

Millora de la gestió econòmica i administrativa:

-          Tenim molt clar que l’ajuntament ha d’estar al servei de la ciutadania.
-          Hem millorat la gestió econòmica. Hem reduït despeses generals de funcionament intern i els estalvis els hem destinat a mantenir i millorar serveis, també hem reduït els sous dels polítics.
-          Hem posat en ordre la majoria de contractes municipals. I s’ha creat l’oficina de contractació, per a un millor control i sobretot més rapidesa i transparència en la contractació municipal.
-          Estem modernitzant l’administració. Hem millorat en eficàcia i agilitat, per exemple hem passat de pagar de 140 dies a 70.

Serveis a les persones:

-          Hem fet els pressupostos més socials dels últims anys, amb menys recursos que mai, que no només mantenen els serveis municipals, sinó que els incrementen en suport a les persones.
-          S’han potenciat i millorat els Serveis socials, i hem reduït les llistes d’espera d’alguns serveis (com per exemple, les teleassistències).
-          Hem destinat 228.000€ al manteniment de les beques menjador i el preu de les llars d’infants.
-          Hem consolidat del Pla Director de joventut Mou i hem fomentat activitats de lleure en la franja de 8 a 18 anys.

Suport a l’activitat econòmica:

-          No s’han apujat els impostos per sobre de l’IPC.
-          Estem implantant els plans d’usos comercials, hem renovat la senyalització comercial i hem millorat la senyalització global de la vila.
-          Hem aprovat descomptes fiscals per a la creació d’empreses que generen llocs de treball a la vila.
-          Hem reduït els tràmits per a l’obtenció de llicències d'activitats i obres.
-          Hem aprovat la creació de 27 llocs de treball amb plans d’ocupació.

Cultura:

-          Hem mantingut el suport econòmic a les entitats, i hem incrementat el suport logístic, permetent que puguin fer més activitats.
-          Hem posat en marxa la Federació Obrera, un nou equipament que incrementa la vida cívica i cultural de la vila.
-          Hem posat a disposició la sala Gòtica com a espai d’assaig de teatre.

Medi natural/ medi ambient:

-          Hem elaborat el pla de gestió forestal, que garanteix la neteja dels boscos de titularitat pública i el seu ús com a biomassa.
-          Estem conservant, millorant i dignificant els espais naturals de la nostra vila, la serra de Collserola, el Parc Agrari, la zona del riu, i els aiguamolls.
-          Estem treballant per tal de que Molins Energia sigui un “district heating” sostenible tant a nivell energètic com econòmic.

Urbanisme i habitatge:

-          Estem treballant en el procés d'urbanització dels barris de muntanya per a aprovar el procediment a final de mandat i poder urbanitzar a partir a del 2015.
-          Hem fet els canvis urbanístics per poder instal·lar ascensors externament en edificis on no es poden instal·lar en el seu interior i així donar accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.
-          Hem aprovat el Pla Local de l'Habitatge, amb l'oficina d'habitatge que dóna servei i facilita la gestió del lloguer d'habitatges i/o qualsevol problemàtica relacionada amb l'habitatge.

Seguretat i mobilitat:

-          Hem creat la policia de proximitat. La prioritat és la seguretat i el trànsit. Més presència de la Guardia Urbana als punts més conflictius.
-          Hem creat la figura de l’agent cívic.
-          Hem millorat la mobilitat en diferents punts. S’ha allargat l’horari de circulació del carrer major fins les 18h, s’ha obert el carrer carril al trànsit i s’ha tornat al sentit lògic.
-          Hem creat Noves bosses d’aparcaments provisionals al Barri de la Granja al costat del CAP, al barri del canal al costat del camp de futbol i al carrer Sant Antoni Maria Claret.