18 de febr. 2010

A Catalunya s'incrementen les llistes d'espera sanitaria

Us facilito una informació lamentable, a catalunya les llistes d'espera a la sanitat augmenten, tenim un 47% més de dies d'espera que a Espanya, i la Generalitat ho intenta ocultar.

CiU denuncia l’augment de les llistes d’espera a Catalunya, que se situa un 47% per sobre de la mitjana espanyola

Francesc Sancho: “Les dades del mes de febrer demostren que el Departament de Salut està intentant dissimular una situació d’iniquitat i uns mals resultats alarmants”

Francesc Sancho, diputat de Convergència i Unió, ha denunciat que la publicació, el passat 12 de febrer, de les llistes d’espera a Espanya (referides a 30 de juny de 2009) “demostren que el Departament de Salut està intentant dissimular una situació d’iniquitat i uns mals resultats alarmants”. I és que comparant els resultats d’Espanya amb els resultats a Catalunya, “els catalans pateixen un 47% més de dies d’espera de mitjana que a d’altres llocs de l’Estat”.


Espera mitjana excloent la prostatectomia, únic procés amb igual temps d’espera.


Catalunya Espanya Dies addicionals d'espera a Catalunya
Mesos Dies Dies
Cataractes 3,20 97,33 61,00 60%
Varices 3,36 102,20 81,00 26%
Hèrnies 3,09 93,99 67,00 40%
Colecistectomies 3,00 91,25 72,00 27%
Artroscòpies 5,35 162,73 91,00 79%
Canals Carpians 3,26 99,16 60,00 65%
Amigdalectomies 4,57 139,00 73,00 90%
Circumcisions 4,35 132,31 81,00 63%
Pròtesis de maluc 3,30 100,38 68,00 48%
Galindons 6,79 206,53 121,00 71%
Mitjana 122,49 77,50 58%



Si comparem les taules originals (document adjunt) i el càlcul en dies (la Generalitat ho expressa en mesos, Espanya en dies) observarem que excepte per a la hipertrofia benigna de prostata, en la qual el temps d’espera és pràcticament el mateix, “per a tots el altres procediments els temps d’espera són superiors entre un 26% i un 90%, amb una mitjana d’espera superior al 47% i propera el 58% de mitjana, arribant al 90% en algun procediment”. En casos com les cataractes la espera és superior al 60%. A més, “les xifres són molt pitjors si comparem amb la resta de l’Estat excloent de la mitjana a Catalunya” ha afegit Sancho.

El cas és que, per exemple, per poder fer una artroscòpia a Catalunya es triga 162 dies davant dels 91 dies de mitjana a Espanya (si excloem Catalunya baixa per sota els 80 dies), és a dir, un 79% i un 100% més.

És per això que Francesc Sancho pregunta: “Quin és el motiu pel qual els catalans han d’esperar més dies que qualsevol altre ciutadà espanyol? Per què l’endeutament de la sanitat catalana és superior a la resta de l’Estat? De què ha servit l’augment de recursos? On han anat a parar els desviaments pressupostaris?”.

17 de febr. 2010

Ja tenim 1200 signatures contra el tancament 24h d'urgències

CiU Molins de Rei recull més de 1200 signatures de molinenques i molinencs, per sol•licitar que es restitueixi el servei de 24h d’urgències a la nostra vila.

Durant la roda de premsa del dilluns dia 15 de febrer, l’agrupació de CiU Molins de Rei va fer una valoració del desenvolupament de la campanya de recollida de signatures que sol•licita el retorn de les urgències 24h al CAP de la vila. Van intervenir Ricard Domènech, president de CDC Molins, Mònica Santamans, regidora de Salut i medi natural i Joan Ramon Casals, portaveu i cap de llista de CiU a Molins de rei

L’agrupació es sent orgullosa d’haver assolit més 1200 signatures, fet que és valora com un èxit. I sobretot agraeix als més de 1.200 vilatans que fins ara han dipositat la seva confiança en la campanya iniciada per CiU de Molins de Rei a fi d’aconseguir que es restableixi el Servei d’Urgències 24 hores a la vila.

Es va comunicar la intenció de perllongar la campanya de recollida fins la diada de Sant Jordi. Igualment com fer saber que totes les signatures recollides fins ara seran enviades a l’Ajuntament de Molins de Rei, al Parlament de Catalunya i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per fer força i aconseguir restablir aquest servei.

L’executiva local, va expressar: "La nostra valoració de la campanya és més que positiva. Estar al carrer en contacte amb els nostres vilatans i vilatanes que ens han explicat les incidències que han sofert amb el nou servei del 061 ens ha permès arribar a la conclusió que majoritàriament comparteixen el sentiment que aquesta mesura adoptada per la Generalitat (Tripartit) ens fa retrocedir com a país, que en temes de salut estem perdent qualitat i seguretat. Això reafirma la nostra postura de quan varem presentar una moció a l’Ajuntament de Molins de Rei i al Parlament de Catalunya defensant des de bon començament que aquest servei no ens agradava perquè no estava dotat dels mitjans suficients i que no s’estava oferint una bona informació als vilatans. Per desgràcia per a tots la realitat encara ha estat pitjor del que el sentit comú ja ens feia preveure. "

També es va comunicar el total desacord amb el motiu pel qual varen tancar les urgències a Molins de Rei que segons fonts del CatSalut, fou per d’optimitzar recursos, i des de CiU de Molins de Rei es segueix pensant, que quan es tracta de la salut de les persones i més en l’àmbit de les urgències, no s’han d’optimitzar recursos, s’ha de dotar de tots els recursos possibles. Tots seguim pagant els mateixos impostos o més que abans de la crisi, per tant, en temes tant bàsics i importants ens oposem a les polítiques d’estalvi.

Des de CiU de Molins de Rei, seguirem treballant amb aquesta campanya per tal que es retornin les 24h d’urgències a la vila, i també perquè mentre no sigui així, es doti dels recursos necessaris al servei 061 per tal que funcioni correctament, i a l’àrea de Molins de Rei hi hagi més dotacions humanes, ja que en aquests moments, i pel que ens ha permès saber el contacte amb els vilatans, no hi ha prou recursos per donar el servei promès i aquests nou sistema encara col•lapsa més les urgències del CAP de Sant Feliu i dels Hospitals assignats a la nostra vila.

Per últim assenyalar que es continuarà aquesta campanya instal•lant més taules al carrer i incrementant els punts de recollida. Entenem que un tema com la salut, que afecta a tota la població i sobretot als més vulnerables, té molta importància i nosaltres vetllarem perquè la nostra reivindicació sigui escoltada, és la nostra manera de fer política, estar al costat del ciutadà, treballar per millorar la seva qualitat de vida, i aplicar mesures que responguin a les necessitats de la gent , ara i aquí.

No a la supressió de la segona línia de P3 a la Sínia

CiU de Molins de Rei expressa el seu suport als pares i les mares del CEIP la Sínia, en la seva reivindicació perquè no s’anul•li la segona línia de P3 en aquesta escola. I lamenta la mala gestió que està fent el departament d’educació a la nostra vila.


A la roda de premsa que va convocar CiU de Molins de Rei el dilluns dia 15 de febrer, Joan Ramon Casals, portaveu i cap de llista de CiU a Molins de Rei va expressar el seu suport als pares i les mares del CEIP la Sínia i a tota la comunitat educativa d’aquesta escola, en la seva reivindicació perquè no s’anul•li la segona línia de P3 en aquesta escola.


El CEIP la Sínia és una escola de dues línies on el departament d’educació de la Generalitat de Catalunya, de forma unilateral, sense consultar a ningú (ajuntament, escola, consell escolar...) ha decidit suprimir la segona línia de P3 pel curs escolar 2010/ 2011, deixant només 25 places. A més ha quedat demostrat que el departament d’educació ha treballat amb estadístiques antigues ja que contava que només hi ha 320 nens de P3 per escolaritzar quan la realitat és que a les dades de l’ajuntament en consten 340.

Un cop coneguda aquesta decisió, ha estat protestada per l’ajuntament de Molins de Rei i tota la comunitat educativa de la vila.

Aquest fet comporta dos problemes molt greus:
Primer, que hi ha 32 nens i nenes, que són germans d’alumnes de la Sínia, i que per llei tenen dret a anar a aquesta escola, i com que només s'oferten 25 places, es crea un problema innecessari. A més deixen sense opció a que cap altre família pugui escollir aquesta escola per portar els seus fills, sent l’escola pública de la nostra vila amb més preinscripcions.
Segon: Segurament aquests fet implicarà l’augment en nombre d’alumnes als grups de P3 a altres centres (de 25 a 26), comportant una disminució de la qualitat educativa en tot el nostre municipi.

CiU Molins de Rei lamenta la mala gestió que està fent el departament d’educació a la nostra vila reiteradament.

La solució és simple, mitja jornada més d'un professor/a en aquesta escola garanteix el poder assumir la segona línia de la Sínia i per tant el dret dels nens amb germans a l’escola, la oportunitat d’altres famílies per escollir aquest centre, i garantir que no hi hagi més alumnes del compte en altres escoles.

Amb pocs recursos, aplicant la lògica, i sobretot governant pensant en les necessitats de la gent, es pot arreglar un problema que afecta molt a Molins de Rei.

Joan Ramon Casals, va assenyalar que des de CiU portarien aquest tema al parlament de Catalunya, ja que té una fàcil i lògica solució, i alhora va afegir que aquesta és una mostra més de la poca capacitat de govern i de la manca de proximitat amb els problemes reals de la gent que té el Govern de la Generalitat.