22 de juny 2009

Trobada empreses per generar sinergies

El passat dijous dia 18 de juny, des de la meva regidoria de Promoció Econòmica, vam fer la segona trobada d’empreses de Molins de Rei i entorn.

Aquestes són trobades d’intercanvi empresarial, on l’objectiu és que les diverses empreses que hi participin puguin coneixers per veure si poden generar relacions empresarials de tot tipus (proveïdors, clients, col•laboradors, serveis, assessoraments...).

És el segon que fem a Molins de Rei, el primer va ser un èxit, i el segon encara ho va ser més. La impressió de les empreses és molt bona, i és van generar molts contactes, diverses empreses em van traslladar que havien generat contactes que és transformarien en realitat.

Les places eren limitades a 40 empreses, i vam tenir més de 80 empreses inscrites, per aquesta raó des de l’ajuntament ja tenim intenció de repetir-ho un altre cop aquest any.

Aquest èxit és gràcies a la implicació de les tècniques de la regidoria de Promoció Econòmica, i sobretot al suport que ens donen des de la Jove Cambra Internacional de Barcelona, i la Cambra de Comerç de Barcelona. Sense ells no seria possible aquest esdeveniment. També he d’agrair la disposició total de l’Hotel Ibis de Molins de Rei, que un cop més ens ha deixat les seves instal•lacions.

Això és un exemple més de la feina que fem des de la regidoria de promoció econòmica en l’actual context de crisi. Una de les maneres que recomanen per millorar les expectatives econòmiques, és la generació de nous contactes i noves sinergies empresarials en espais territorials propers. És a dir a enfortir i millorar les relacions empresarials d’un municipi o d’una comarca. Jo estic content del resultat d’aquesta feina.

16 de juny 2009

signatura conveni amb els empresaris de Molins de Rei

El dijous 11 de juny, dins del desenvolupament de la relació marc que vam acordar fa un any i mig amb els empresaris de Molins de Rei, des de la regidoria de promoció econòmica he impulsat la signatura de dos convenis entre l’Ajuntament de Molins de Rei amb les associacions d’empresaris, la millora i increment dels serveis que des de l’ajuntament prestem a les empreses de la nostra vila.

Els convenis s’han signat amb l’associació d’empresaris del Polígon Industrial el Pla i amb l’associació del Polígon Industrial Riera del Molí. En ambdós convenis s’acorda la cessió del dret d’ús d’espais i prestació de serveis diversos de diferents dependències de l’Àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local.

Simbòlicament és important, ja que en situació de crisi, des de l’àmbit local no és fàcil ajudar a les empreses i als treballadors. Però amb accions que portem a terme des de la meva regidoria estem aconseguint una interlocució molt bona amb tots els sectors. Donem serveis als empresaris, tenim una atenció acurada, i mirem de resoldre allò que podem, i si més no els ajudem en resoldre problemes.

De cara als treballadors hem millorat molt els serveis al aturats, i sobretot, rascant en el mercat laboral de la nostra vila, hem començat a tornar a tenir ofertes laborals, poques, però de zero a algo és molt.

El del divendres és una mostra més de l’acció de govern de proximitat que fem des de CiU a l’ajuntament.