29 de maig 2008

Suspensió llicències d'instal•lacions de telefonia mòbil




Ahir, al ple de Molins de Rei, vam suspendre suspèn les llicències d’obres i instal•lacions de telefonia mòbil.

Personalment estic molt content d'aquest fet, perquè després de molts anys de falta d'actuació clara respecte això, i un cop CiU hem agafat el lideratge d'aquest tema, hem començat a treballar a fons per posar en martxa els instruments necessàris per poder resoldre el millor possible aquesta qüestió.

El que vam fer ahir, és un començament, però era un començament necessari. Ara ens queda com a mínim un any de molta feina per mirar de posar ordre a aquesta qüestió. I així donar resposta a les inquietuts de molts veins i veines de Molins de Rei.

El dilluns, conjuntament amb en Joaquim Martí, regidor que lidera el tema, ens vam reunir amb la plataforma no antenes a Molins de Rei. Van expresar-nos la seva satisfacció per les mesures, però també ens van advertir de que no tot fins ara s'havia fet bé, i sobretot que volien seguir el tema.

El ple de l’Ajuntament de Molins de Rei, celebrat el 28 de maig, a instàncies d’una regidoria liderada per CiU, ha aprovat la suspensió de les llicències d’obres i instal•lacions de telefonia mòbil i altres instal•lacions de radiocomunicació durant el termini d’un any, prorrogable com a màxim a dos, a l’efecte de redactar un Pla Especial Sectorial per a l’ordenació dels emplaçaments de les instal•lacions de telefonia mòbil i altres instal•lacions de radiocomunicació en tot el terme municipal.

Com a govern municipal, CiU de Molins de Rei, hem liderat aquest procés en compliment del compromís adquirit amb els veïns i veïnes del municipi. I ens comprometem a activar tots els mecanismes legals per tal de millorar la situació actual de les instal•lacions de telefonia mòbil i canviar-ne la regulació.

L’objectiu d’aquest Pla Especial Sectorial és ordenar i reduir l’impacte de les instal•lacions de telefonia mòbil sense renunciar a la correcta cobertura d’aquest tipus de telefonia a vila.

Aquest procés és un començament, que s’ha pogut fer gràcies a l’esforç de tota la gent de la regidoria d’activitats, liderada per en Joaquim Martí.

Des de CiU expressem la nostra satisfacció pel suport unànime rebut del ple.

11 de maig 2008

El problema continua...



Tot i la reunió celebrada entre els mossos d'esquadra i el Bot-Mol, i mots botiguers de Molins de Rei. I fins i tot amb l'increment de la presencia d'agents d'aquest cos i la Guàrdia Urbana. El problema encara no s'ha solventat.

Aquesta setmana s'ha produit un nou robatori, just al costat de l'ajuntament de Molins de Rei.

En aquest cas, la Guàrdia Urbana va reaccionar a temps, i va perseguir als atracadors fins a Barcelona, on es van poder escapar.

Lamentablement, i a pesar d'aquest esforç de la policia local, des del meu punt de vista, els mossos no van estar a l'alçada del que fa dies els demanem des de Molins de Rei. Era una bona oportunitat per demostrar els seus esforços i el seu desplegament al territori, i poder atrapar als lladres mentre fugien.

En tot cas, gran part dels robatoris a Molins de Rei segueixen un esquema similar, ja que solen produir-se quan les botigues reben nous productes. Per tant, hi ha un fil conductor, que ha de poder permetre trobar un origen.

Estic convençut que els mossos sabran solucionar aquest problema.

Aplec de sardanes a Molins de Rei



Ahir vaig assistir a l'aplec de la sardana de Molins de Rei. Aquest any s'havia de celebrar, per primer cop, al pati de Ca n'Ametller, però per la pluja es va traslladar al col·legi St. Miquel.

Tot i la pluja, i el canvi d'ubicació, l'esperit es manté any rere any. Això és molt important, i la feina que l'Agrupa fa, en aquest sentit, per mantenir una de les tradicions caracteristiques de la nostra terra.

He tingut el pler de poder participar a tots els aplecs de la nostra vila, i ahir ho vaig fer acompanyat d'uns quants companys de cdc, amb els quals vam ballar unes quantes sardanes. No ho vam fer malament gràcies al "profe" Joaquim Pallarès, que a més ens va ajudar a mantenir el ritme.

Fins la propera ballada