18 d’abr. 2008

Demanem més atenció dels Mossos d'Esquadra

Ahir, a ràdio Molins de Rei, vaig comentar que s’estaven comentent molts robatoris a comerços i empreses de la vila, i que sorprenentment, des de l’arribada dels Mossos d’Esquadra, el novembre de l’any passat, en lloc d'una disminució de la sensació d'inseguretat, hi ha hagut un increment.

Això és estrany, sempre que els mossos s’ha desplegat a un territori hi ha hagut una disminució de la delincuència. En canvi a Molins de Rei, la sensació és que en aquests moments hi ha molts robatoris. No se si més o menys, però n’hi ha molts i molt reiterats. I fins hi tot es dona el cas d'una botiga del carrer major que l’han asaltat tres vegades aquest any.

Bé, sé que el Mosso que va intervenir just darrera meu a la ràdio, va dir que no hi havia constància d’aquest increment. Poder el número de delictes és el mateix que abans, però el nombre de robatoris i furts als comerços i empreses de la nostra vila és superior. I indiferentment de les estadístiques, hi ha inseguretat, i a Molins se’n parla, just aquest matí n’he sentit parlar a molta gent.

Crec que els cossos de seguretat estan fent molt bé la seva feina, però alguna cosa no va bé del tot, i cal posar-hi solucions i més recursos.

Els Mossos estan fent moltes xerrades i reunions informatives. Sobretot per conèixer la realitat del nostre municipi. Crec que ho fan molt bé, és un sistema de treball que aquest cos utilitza des de fa anys, i sempre ha funcionat. Tothom sap que és un cos exemplar, això no ho poso en qüestió.

Però, en aquests moments, la inseguretat i els robatoris s'han incrementat, potser degut a l’aparició de bandes organitzades, i és una qüestió temporal que afecta al territori on estem. Però just quan passa això, les forces de seguretat, si ho detecten, com és el cas, tenen l’obligació d’adaptar-se a aquest canvi, i han d'augmentar els recursos dedicats fins al moment.

Jo no vull entrar en polèmica amb ningú, no crec que sigui un tema per fer-ho. Però els polítics hem de posar solucions. Des de CiU de Molins de Rei, ja hem demanat, que des de l’ajuntament es convoqui una reunió urgent amb els mossos d’esquadra per trobar solucions. Aquesta reunió es farà la setmana vinent. Esperem que entre tots ho puguem resoldre. Entre ajuntament i Generalitat.

Cal tenir present, a més, que no fa ni 15 dies que els mossos van fer una xerrada de seguretat adreçada al comerç. En aquella reunió van detectar aquesta sensació d’inseguretat i d’indefensió, i les coses no han canviat, els robatoris s’han seguit produint de la mateixa manera.

És per això que vaig demanar per ràdio molins de rei, i ho reitero ara, que en aquests moments, els Mossos, han de dedicar més esforços per garantir la seguretat a la nostra vila.

plantada de 1000 arbres a Molins de Rei

El passat dia 30 de març, Molins de Rei vam participar en la plantada de 35000 arbres organitzada per Catalunya ràdio, i la Fundació Catalunya i Paisatge.

Va ser una gran jornada cívica i de consciensació sobre la conservació del nostre medi natural.

La plantada d'aquests 1000 arbres, la vam fer als aiguamolls de Molins de Rei, i hi van participar més de 2000 persones.

Tota la jornada va ser un gran èxit, i va estar molt ben organitzada, i es va resoldre molt bé totes les dificultats.

L'èxit de l'acte, es deu sobretot, a la gran participació de la gent de Molins de Rei, i altres poblacions, que van venir a plantar un arbre. A més a més, va ser molt maco veure families amb nens i nenes, que venien a plantar un arbre al futur.

Des d'aquí vull agrair personalment la gran feina que va fer la Mònica Santamans, que es va volcar completament al projecte, el va portar a Molins de Rei. Ella el va aconseguir.

I sobretot ho va organitzar molt i molt bé.

Amb actes com aquests Molins de Rei, demostra la seva capacitat d'organitzar grans actes, i sobretot la seva implicació en aspectes socials i mediambientals que afecten a la nostra societat d'avui en dia.

A més és molt maco veure, com encara aquests dies hi ha gent que va a veure l'arbre que va plantar.